Tentoonstellingen


Speciaal in opdracht van de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut organiseert UrbanGuides de rondleidingen over hun wisselende exposities.

Zie programma:

Kunsthal: Cabin Crew – Fashion in the Air

De tentoonstelling ‘Cabin Crew. Fashion in the Air’ presenteert een fascinerend overzicht van stewardessen-outfits uit de hele wereld. De bijzondere selectie uniformen in de tentoonstelling is afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet die – vanaf 1993 tot nu – meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld.

Kattenliefde: Negen Levens in de Kunst

De Kunsthal toont met trots de meest aaibare familietentoonstelling van het najaar: Kattenliefde – Negen Levens in de Kunst. De gevarieerde selectie kunstwerken geeft inzicht in de rol die de kat speelt in de kunst en laat zien wat de kat zo aantrekkelijk maakt.

Het Nieuwe Instituut: Finders Keepers

Het design en crafts magazine MacGuffin onthult als samensteller van de tentoonstelling Finders Keepers het universum van de verzamelaar en toont honderden bruiklenen uit tientallen verzamelingen, om vervolgens stil te staan bij de uiteenlopende motieven en strategieën van verzamelaars, bij het esthetisch plezier van het verzamelen en het verborgen leven van de dingen.

Nieuwe Instituut: Huis Sonneveld

Dit huis werd in 1933 gebouwd naar ontwerp van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de Van Nellefabriek en stadion De Kuip.