Instaptour Van Nelle Fabriek

prijs
€ 16,00 pp (incl. entree)
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier naar de 7e)

Le Corbusier: “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”

Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.

UrbanGuides is trots dat zij al jaren de rondleidingen door dit ‘glazen paleis’ verzorgen. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.

In 60 minuten komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod.

Indien het gezelschap alleen Nederlandssprekende deelnemers bevat, is de tour in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers zijn, dan wordt de rondleiding in het Engels gegeven als de alle deelnemers daar voor open staan. Zo niet dan is de tour in het Engels en het Nederlands.

Tourschema wordt hervat in het voorjaar.

Bent u met een groep vanaf 10 personen of wilt u een privé-gids? Kijk dan hier.

Voor informatie over de bereikbaarheid van De Van Nelle Fabriek, klik hier.

Het is mogelijk op het terrein van de Van Nellefabriek de auto betaald te parkeren. Uitrijkaart bij het bezoekerscentrum verkrijgbaar op de 7e etage van ‘Tabak’. (2 uur € 3,- / dagdeel € 5,- / dagkaart € 10,-).
Parkeren op het terrein bij het Sparta stadion (2-5 minuten lopen) is gratis!

Wij raden u aan van te voren tickets te kopen. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding en vol = vol.

prijs
€ 16,00 pp (incl. entree)
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier naar de 7e)