Instaptour Van Nelle Fabriek

prijs
€ 20,00 pp
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier)

Le Corbusier: “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”

Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.

UrbanGuides is trots dat zij al jaren de rondleidingen door dit ‘glazen paleis’ verzorgen. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.

In 60 minuten komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod.

Indien het gezelschap alleen Nederlandssprekende deelnemers bevat, is de tour in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers zijn, dan wordt de rondleiding in het Engels gegeven als de alle deelnemers daar voor open staan. Zo niet dan is de tour in het Engels en het Nederlands.

Tot en met 19 februari 2017 is de Van Nelle Fabriek onderdeel van het project Simultaan Modernisme. Uw ticket is dan ook geldig als toegangsbewijs voor de tentoonstelling op de 7e etage van de Van Nelle.

Simultaan Modernisme
De benoeming tot UNESCO Werelderfgoed was een mooie aanleiding om de historische nauwe banden met UNESCO Werelderfgoed Stichting Bauhaus Dessau opnieuw aan te halen en de krachten te bundelen. In een gezamenlijk project van de Van Nelle Fabriek, de Museumpark-villa’s – Huis Sonneveld en Chabot Museum – en De Kiefhoek, geven de tentoonstellingen en locaties een helder beeld van de voornaamste ontwikkelingen uit de periode van het Modernisme in Dessau en Rotterdam. Meer informatie over het totale programma, openingstijden en (combi) tickets via www.omirotterdam.nl.

Tours starten van dinsdag tot en met zondag om 14:30 en op zaterdag en zondag om 12:30.

Bent u met een groep vanaf 10 personen of wilt u een privé-gids? Kijk dan hier.

Voor informatie over de bereikbaarheid van De Van Nelle Fabriek, klik hier.

Parkeren is mogelijk op het terrein bij de Van Nelle Fabriek voor € 0,50 per uur. Uitsluitend te betalen via pin of creditcard.

Wij raden u aan van te voren tickets te kopen. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding en vol = vol.

prijs
€ 20,00 pp
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier)
vertrektijden, data en tickets