Instaptour Van Nelle Fabriek

prijs
€ 16,00 pp (inlc. toegang)
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier)

Le Corbusier: “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”

Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.

UrbanGuides is trots dat zij al jaren de rondleidingen door dit ‘glazen paleis’ verzorgen. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.

In 60 minuten komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod.

Indien het gezelschap alleen Nederlandssprekende deelnemers bevat, is de tour in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers zijn, dan wordt de rondleiding in het Engels gegeven als de alle deelnemers daar voor open staan. Zo niet dan is de tour in het Engels en het Nederlands.

Uw ticket is ook geldig als toegangsbewijs voor de tentoonstelling ‘Nieuwe Bouwen’ op de 7e etage van de Van Nelle.

Tours starten zaterdag en  zondag om  12 :00 en 14:00.

Bent u met een groep vanaf 10 personen of wilt u een privé-gids? Kijk dan hier.

Voor informatie over de bereikbaarheid van De Van Nelle Fabriek, klik hier.

Parkeren is mogelijk op het terrein bij de Van Nelle Fabriek voor € 0,50 per uur. Uitsluitend te betalen via pin of creditcard.

Wij raden u aan van te voren tickets te kopen. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding en vol = vol.

prijs
€ 16,00 pp (inlc. toegang)
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (via de portier)
vertrektijden, data en tickets