Kunsthal: Hyperrealisme – Sculptuur

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
1 uur
Reserveren via info@urbanguides.nl
Met de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.
‘Hoe kijken we naar onszelf en naar anderen?’

Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal voor het eerst in Nederland een toonaangevend overzicht van de ontwikkeling van vijftig jaar hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd. Sinds de jaren 1960 en 1970 houden kunstenaars zich vanuit verschillende invalshoeken bezig met een vorm van figuratieve kunst waarbij de menselijke figuur zo levendig en levensecht mogelijk wordt verbeeld. Het oog in oog staan met deze beelden prikkelt de reactie van bezoekers en roept vragen op over de maakbaarheid van de mens en over identiteit. Hoe kijken we naar onszelf en naar anderen – een interessant gegeven in de huidige selfie cultuur op social media.

Ontdek de wereld van het Hyperrealisme samen met een gids van UrbanGuides. Een enthousiaste rondleider neemt je mee door de expositie en licht de kunstwerken toe in een uitgebreide tour.

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
1 uur
Reserveren via info@urbanguides.nl