Kunsthal: Michael Kvium – Circus Europa

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
Max. 20 personen per gids
duur
1 uur
start
Kunsthal Rotterdam
Reserveren via info@urbanguides.nl
De Deense kunstenaar Michael Kvium is bekend van zijn figuratieve beeldtaal, waarin existentiële thema’s van het mens-zijn aan bod komen. In de tentoonstelling Circus Europa beeldt Kvium een wereld van entertainment af. Hierin wordt zelfs het meest serieuze nieuws gekenmerkt door sensatie en drama. Kvium focust op de situatie in Europa en schetst het politieke toneel en het dagelijkse leven als in een circus-show. Hij trekt het publiek de circusring in, te midden van de gekte en waanzin. De theatraal opgezette tentoonstelling biedt — in een totaalinstallatie — een breed palet aan nieuwe werken, bestaande uit schilderijen, films en sculpturen.

“Circus Europa”

Michael Kvium stelt in zijn werk ongemakkelijke vragen. Met scherpe ironie en grove humor legt hij de absurditeiten in onze samenleving bloot. In de tentoonstelling reflecteert Kvium op onze blindheid en het gebrek aan actie ten aanzien van de stand van zaken in Europa en in de wereld, met issues als nepnieuws, vluchtelingencrises en het klimaat. Volgens Kvium is ‘Circus Europa’ een realiteit, en zijn antwoord daarop is niet aardig of decoratief. Zijn schilderijen worden bevolkt door tragikomische circusartiesten die de bezoeker vermaken met hun domme en ziekelijke trucs, zoals de falende circusartiest met een groot speelgoedpaard rond zijn middel of de man met hoge hoed en te grote broek, die opwinding wil opwekken over wat de broek onthult.

Ontdek Circus Europa samen met een gids van UrbanGuides. Een enthousiaste rondleider neemt je mee door de expositie en licht de beeldtaal van Kvium toe in een uitgebreide tour.

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
Max. 20 personen per gids
duur
1 uur
start
Kunsthal Rotterdam
Reserveren via info@urbanguides.nl