Kunsthal: Robert Mapplethorpe – Een Perfectionist

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
1 uur
Reserveren via onderstaand formulier
Kunsthal Rotterdam presenteert een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 – 1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw. Ruim twee decennia na zijn dood leidt zijn werk nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn carrière, vanaf de eerste werken eind jaren zestig tot zijn doorbraak in de kunstwereld in de jaren tachtig.

De ruim tweehonderd foto’s en objecten schijnen een nieuw licht op zijn favoriete genres: portretten, zelfportretten, naakten en stillevens. Na jarenlange afwezigheid wordt het werk van Mapplethorpe voor het eerst op deze grote schaal in Nederland vertoond. De Kunsthal is verheugd om deze bijzondere tentoonstelling, samengesteld door het Los Angeles County Museum of Art en het J. Paul Getty Museum in samenwerking met de Robert Mapplethorpe Foundation, als enige instelling in Europa te presenteren.

Met zijn fotografie en zijn persoonlijkheid – intens en indringend – vervaagt Mapplethorpe de grenzen tussen leven en kunst. Zijn gedrevenheid om een esthetische perfectie te bereiken, is de kern van zijn werk. De tentoonstelling focust op wat Mapplethorpe ‘perfectie in vorm’ noemt, wat zowel tot uitdrukking komt in zijn fascinatie voor seksueel fetisjisme als in zijn bijna tastbare bloemblaadjes.

Rondleidingen

Ontdek samen met een gids van UrbanGuides deze bijzondere tentoonstelling in de Kunsthal. Reserveren kan via onderstaand formulier of per e-mail naar nina@urbanguides.nl

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
1 uur
Reserveren via onderstaand formulier

Aanmelden

naam

organisatie

e-mail adres

telefoonnummer

aantal personen

datum (dd-mm-yyyy)

tijd
:

bericht of opmerking