Tentoonstellingen


Speciaal in opdracht van de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut organiseert UrbanGuides de rondleidingen over hun wisselende exposities.

Zie programma:

Kunsthal: Actie <-> Reactie – 100 Jaar Kinetische Kunst

De Kunsthal Rotterdam toont in de tentoonstelling Actie <-> Reactie de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld. Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de ritmes, flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos toe! Vanaf 22 september ontdek je de tentoonstelling Actie <-> Reactie, 100 jaar Kinetische Kunst in de Kunsthal samen met een enthousiaste gids van UrbanGuides.

Het Nieuwe Instituut: Dissident Gardens

Het design en crafts magazine MacGuffin onthult als samensteller van de tentoonstelling Finders Keepers het universum van de verzamelaar en toont honderden bruiklenen uit tientallen verzamelingen, om vervolgens stil te staan bij de uiteenlopende motieven en strategie├źn van verzamelaars, bij het esthetisch plezier van het verzamelen en het verborgen leven van de dingen.

Het Nieuwe Instituut: Huis Sonneveld

Dit huis werd in 1933 gebouwd naar ontwerp van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de Van Nellefabriek en stadion De Kuip.