Gebouwentours


Het Industriegebouw

Een ervaren architectuurgids neemt je mee op pad; de modernistische lobby, de verborgen expeditiestraat en de prachtige balkons, de strak gerenoveerde kantoorruimtes en een blik op de lage hallen waarin architectenbureau MVRDV gevestigd is.

Van Nelle Fabriek

Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur.

De Markthal

Spektakel architectuur van de bovenste plank! Dat is de Markthal; de omvang is gigantisch, de ‘plafondschildering’ van Arno Coenen oogverblindend en de glazen vliesgevel reusachtig.

Rotterdam Centraal

Het karakteristieke stationsgebouw van Sybold van Ravensteyn is definitief vervangen door een roestvrije stalen ‘haaienbek’.
In een rondleiding van 1 uur ontdekt u alle bijzonderheden van het nieuwe station.

De Kunsthal

De Kunsthal is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het tentoonstellingsgebouw is een sleutelstuk in het oeuvre van de inmiddels wereldberoemde Rem Koolhaas.

Museumwoning de Kiefhoek

De Kiefhoek is hét onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw. Eén van de woningen is met UrbanGuides te bezichtigen als museumwoning.

RDM-Campus

Na bijna 100 jaar in gebruik geweest te zijn als scheepswerf, is de Rotterdamse Droogdok Maatschappij een nieuw leven begonnen als dynamisch stadshavens-gebied.

Het Nieuwe Instituut: Huis Sonneveld

Dit huis werd in 1933 gebouwd naar ontwerp van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de Van Nellefabriek en stadion De Kuip.