UrbanExplore

Wie nieuwsgierig is leest graag een krant, scrolt door artikelen, luistert naar podcasts en heeft toegang tot een oneindige hoeveelheid docu’s en non-fictieboeken. De stroom aan informatie is eindeloos, maar hoe veel je ook consumeert, jouw rol gaat pas echt tellen wanneer je onderdeel wordt van een plek of gesprek. 

UrbanGuides realiseert zich hoe waardevol het is om belangrijke ontwikkelingen in het echt te ervaren en lanceert daarom een nieuwe programmalijn: UrbanExplore; interactieve programma’s waarbij deelnemers worden geïnspireerd om een andere kijk op de stad op te doen en een nieuw perspectief op de veranderende samenleving te krijgen.

Verwacht geen klassieke rondleidingen; UrbanExplore staat juist voor ontmoeting en dialoog, voor het creëren van bewustwording door met elkaar te praten over onderwerpen die ertoe doen. En waar kan dat beter dan in Rotterdam, de stad die altijd al open stond voor experiment, maar die ook grote uitdagingen heeft gekend en nog steeds voor de nodige opgaven staat?

Met deze nieuwe programmalijn focust UrbanGuides op grote thema’s als klimaat (energietransitie, klimaatadaptatie), wonen en de inclusieve stad en presenteert deze in specifieke wijken, zoals Bloemhof, Bospolder-Tussendijken en het gebied rondom het Haringvliet. Samen met de groep deelnemers duikt UrbanGuides de geschiedenis in, reflecteert op het heden en kijkt vooruit naar de toekomst, in de hoop dat ze samen, al is het ook maar het kleinste beetje, ‘positive impact’ kunnen maken. #toursthatmatter

Voor individuele deelnemers verzorgen we elke eerste zaterdag van de maand een UrbanExplore als instaptour; check onze Homepage of Stager voor actuele data en tijden.

Fotocredits; Guus Schoonwille – In opdracht van het Stadmakerscongres

Type

  • UrbanExplore

Prijs/Duur

  • Zie tour aanbod

Start Locatie

  • Zie tour aanbod