De Groene Stad

Het klimaat verandert de komende jaren ingrijpend. De kans op overstromingen, hittegolven en extreme droge periodes wordt steeds groter. Een klimaatbestendige stad is een stad die daarop is voorbereid. Maar welke oplossingen hebben we daarvoor? En hoe zorgen we tegelijkertijd dat we ook duurzamer gaan leven in de stad? Hoe ziet onze voedselvoorziening in de toekomst eruit, hoe verplaatsen we ons in een duurzame stad en met welke bouwmaterialen bouwen we nieuwe gebouwen. Kortom, hoe maken we de ‘stad van morgen’ een plek waar het fijn leven is voor mens en natuur?

Ga mee met UrbanGuides dwars door de Rotterdamse binnenstad en zie hoeveel ontwikkelingen en toepassingen ondertussen gaande zijn om de binnenstad van Rotterdam leefbaar en klimaatbestendig te maken. Vergroening van de stad, verbetering van waterkwaliteit, duurzamer bouwen en beter gebruik van de beschikbare grond. Kijk met nieuwe ogen naar de binnenstad die zich telkens weer weet opnieuw weet uit te vinden.

Om je te laten verrassen bieden we in twee verschillende delen van de binnenstad De Groene Stad aan, namelijk in het oudste deel van de binnenstad met de vergroening van het Grote Kerkplein, het dakenplan van Gebouw De Heuvel en het spectaculaire Rif010 met binnenwaterprojecten als de vistrap bij de Leuvekolk.

Een ander interessant deel van de binnenstad is het overgangsgebied (rondom station Hofplein) van het centrum naar Rotterdam-Noord waar volop geëxperimenteerd wordt met de vergroening en het klimaatbestendig maken van dit rauwe stukje Rotterdam. Hier vinden we een reeks van duurzame projecten zoals de DakAkker, het Waterplein als wateropvang in de vorm van een schoolplein en tal van andere groene ingrepen met als toekomstig hoogtepunt een 1,9 kilometer lang park op een verhoogd spoorviaduct.

Type

  • Wandeltour

Prijs/Duur

  • €160,- ex 21% btw
  • 1,5 uur
  • Max 15 deelnemers per gids

Start Locatie

  • in overleg

Fotocredits (header); Eric Fecken – In opdracht van OMD Rotterdam