Over UrbanGuides

UrbanGuides is al meer dan 17 jaar uw gids in Rotterdam! Op enthousiaste en deskundige wijze tonen onze ‘urbanguides’ modern Rotterdam. De vooruitstrevende architectuur van nu, het industriële erfgoed van toen en de metropool van morgen.

Het excursiebureau UrbanGuides houdt de vinger aan de pols van alles wat te maken heeft met architectuur, stedelijke ontwikkeling, stadscultuur en moderne geschiedenis. Onze jonge gidsen vertellen vanuit algemene ontwikkeling, een specifiek vakgebied en persoonlijke fascinatie over Rotterdam.

Hoogtepunten in ons aanbod zijn de excursies door de Van Nelle Fabriek, de architectuurwandeling Kop van Zuid: ‘Manhatten aan de Maas’ of Megalomanie? en uiteraard dé fietsexcursie Rotterdam, stad van moderne architectuur. Wij geloven namelijk heilig in de extra beleving van de stad met de fiets!

UrbanGuides verzorgt sinds enkele jaren ook de rondleidingen over de wisselende tentoonstellingen van de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut.

Naast onze vaste rondleidingen stellen wij ook excursieprogramma’s op maat samen zowel voor hoogwaardige studiereizen als voor gevarieerde daguitjes. Onze gidsen inhuren om van A naar B te gaan kan natuurlijk ook.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd ons telefonisch bereiken via 010.433.22.31. Tevens kunt u ook altijd even binnenlopen (Schiekade 205). Dit kan van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Van november tot en met april is het kantoor op de zaterdagen gesloten.