Fietstour- De Rotterdamse Straatkijkers

prijs
€ 0,- met een eigen fiets
fietshuur
€ 5,- voor een fiets van UrbanGuides
groepsgrootte
max. 15 personen
duur
2 uur
start
13:00 uur, aan de Schiekade 205

Met een frisse blik door Rotterdam-West

Rotterdam-West is een gebied van beweging! Dat begint al direct op het Kruisplein, waar de grens van het Oude Westen met het centrum wordt gevormd door de oude brandgrens en waar men vanuit het station zo het levendige Oude Westen in wandelt. De dynamiek gaat helemaal door tot in het Merwe Vierhavengebied, waar momenteel het creatieve Makers District wordt ontwikkeld en steeds meer duurzame ondernemers hun handen uit de mouwen steken. Vanaf het Kruisplein tot aan het Marconiplein vind je deze zomer langs de hele hoofdas van Rotterdam-West acht houten uitkijkpunten. Ze zijn het ontwerp van Lieven Poutsma (Observatorium) en Bart Lentze (Ontwerpstudio G R I D T) en zijn gebouwd om 100 dagen lang letterlijk en figuurlijk stil te staan bij de stad. Deze Rotterdamse Straatkijkers waren eerder al onderdeel van Architectuurfestival ZigZagCity en de Rotterdamse Architectuurmaand.

Gedurende de zomer is het elke zaterdag mogelijk om met een enthousiaste UrbanGuide op pad te gaan door Rotterdam-West. Twee uur lang neemt een kundige gids je op de fiets mee langs deze Rotterdamse Straatkijkers en vertelt je alles over de ontwikkeling van het gebied, over de diversiteit in de buurtjes en de opmerkelijke architectuur. Van Oost naar West doorkruis je achtereenvolgens het Oude Westen, Middelland, Het Nieuwe Westen, Spangen en Bospolder / Tussendijken, stuk voor stuk wijken met een eigen karakter en verleden. De achtste straatkijker is ontworpen als een soort poort. Deze geeft je toegang  tot de Merwe Vierhavens, een voormalig industrieel gebied dat momenteel de transitie doormaakt van haven naar stad. De tour eindigt met een kennismaking met dit dynamische Makers District. Na afloop kun je op eigen gelegenheid genieten van een drankje bij Uit je Eigen Stad of het Keilecafé.

Let op: voor de tour kun je je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook voor € 5,- een fiets huren bij UrbanGuides. In dat geval is het handig als je er een kwartiertje van tevoren bent. De fiets moet na de tour op eigen gelegenheid weer ingeleverd worden aan de Schiekade 205. Dit kan tot uiterlijk 18:00 uur.

Startpunt: Kantoor UrbanGuides, Schiekade 205

Eindpunt: Uit je Eigen Stad, Marconistraat 39

Tot en met 8 september, elke zaterdag* om 13:00 uur.

KLIK HIER VOOR TICKETS!

*behalve zaterdag 28 juli

Ben je met een groep vanaf 10 personen of wil je een privé-gids? Bel voor meer informatie naar 010-433.22.31.

Deze tour is ontwikkeld in samenwerking met De Rotterdamse Straatkijkers en Rotterdam Makers District.

prijs
€ 0,- met een eigen fiets
fietshuur
€ 5,- voor een fiets van UrbanGuides
groepsgrootte
max. 15 personen
duur
2 uur
start
13:00 uur, aan de Schiekade 205