Instaptour Van Nelle Fabriek

prijs
€ 15,00 / € 12,00 pp
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (bij de portier)

Le Corbusier: “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”

Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.

UrbanGuides is trots dat zij in samenwerking met het Chabot Museum de instaprondleidingen door dit ‘glazen paleis’ verzorgen. Met een ervaren Van Nelle-gids loop je door en rondom de fabriek en begrijp je waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.

In 60 minuten komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod.

Indien het gezelschap alleen Nederlandssprekende deelnemers bevat, is de tour in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers zijn, dan wordt de rondleiding in het Engels gegeven als de alle deelnemers daar voor open staan. Zo niet dan is de tour in het Engels en het Nederlands.

Elke zaterdag en zondag om 12.00 uur. KLIK HIER VOOR TICKETS!

Ben je met een groep vanaf 10 personen of wil je een privé-gids? Kijk dan hier.

Het is mogelijk op het terrein van de Van Nellefabriek de auto betaald te parkeren. (2 uur € 3,- / dagdeel € 5,- / dagkaart € 10,-).
Parkeren op het terrein bij het Sparta stadion (2-5 minuten lopen) is gratis!

Wij raden je aan van te voren tickets te kopen. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding en vol = vol. Voor meer informatie over tickets kun je contact opnemen met het Chabot Museum via 010 436 37 13 of mail@chabotmuseum.nl.

prijs
€ 15,00 / € 12,00 pp
duur
60 minutes
start
Van Nelleweg 1 (bij de portier)