Museumwoning de Kiefhoek – CKV

prijs
€ 7,50,- inc. pp
groepsgrootte
vanaf 10 personen
duur
45 minuten
inclusief bezoek museumwoning

De Kiefhoek is hét onbetwiste hoogtepunt van het modernisme in de Rotterdamse sociale woningbouw.

Met woonwijk De Kiefhoek (1927) in Rotterdam-Zuid vestigt J.J.P. Oud zijn reputatie als moderne architect. Met gebruikmaking van een functionalistisch stedenbouwkundige indeling en een uitgekiende woningplattegrond is een maximale woonruimte gecreëerd…

De Kiefhoek is een woonwijk van oorspronkelijk 294 eengezinswoningen voor de allerarmsten van de stad. De wijk had verschillende centrale voorzieningen als twee winkels, een waterstokerij en een kerk. Dit alles gebouwd volgens de versbakken principes van het modernisme. In de woningen werd gebruik gemaakt van een gestandaardiseerde plattegrond om seriematig te kunnen bouwen Door toepassing van standaard inbouw-elementen als kastjes, een gootsteen, een stookplaats en een kapstok met hoedenplank werden minimale voorzieningen mogelijk gemaakt. Uniek in die tijd.

Eén van de woningen is met UrbanGuides te bezichtigen als museumwoning. Speciaal voor uw groep verschaft een gids toegang u toegang, en krijgt u een indruk van hoe vernuftig het ontwerp daadwerkelijk is, Daarna neemt de gids u verder mee de wijk in om de destijds revolutionaire ideeën van J.J.P Oud op het gebied van architectuur en stedenbouw nog nadrukkelijker voor het voetlicht te krijgen.

prijs
€ 7,50,- inc. pp
groepsgrootte
vanaf 10 personen
duur
45 minuten
inclusief bezoek museumwoning