Instaptour Kunst & Architectuur

prijs
€ 15,-
groepsgrootte
max. 20
duur
2 uur
50% korting met Rotterdampas

75 jaar Rotterdam in een notendop

Het Rotterdamse stadscentrum is rijk aan wederopbouwarchitectuur en -kunst. Tot vandaag de dag is er een unieke relatie tussen het ontwerp van de stad en de prominente plek van beeldende kunst in de openbare ruimte. Een gids neemt u mee op ontdekkingsreis door de binnenstad, met aandacht voor kunst, cultuur en architectuur.

Een speciale wandeling leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam, van Central Post met de lichtkathedraal van Louis van Roode tot de Markthal met de voedselkathedraal van Arno Coenen. Onderweg is er aandacht voor markante gebouwen en beeldende kunst in het moderne centrum: 75 jaar Rotterdam in een notendop. De route is gemaakt in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

De wandeling maakt onderdeel uit van de manifestatie Rotterdam viert de stad! en vindt tot en met 12 juni plaats. In 2016 viert Rotterdam de stad, een publieksmanifestatie over 75 jaar wederopbouw. Een manifestatie die zich bij aanvang plaatst in een reeks roemruchte (wederopbouw)manifestaties die sinds 1950 zijn georganiseerd. Centraal staat de stad die door mensen is gemaakt, de cultuur van de stad.

Routekaart
Prijs: € 3,50
Verkrijgbaar via  OMI Rotterdam, Schiekade 205 & NAi Booksellers, Museumpark 25
De routekaart is inbegrepen bij het boeken van de tour.

prijs
€ 15,-
groepsgrootte
max. 20
duur
2 uur
50% korting met Rotterdampas
vertrektijden, data en tickets