Kunsthal: Actie <-> Reactie – 100 Jaar Kinetische Kunst

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
max. 15 pers. per gids
duur
1 uur

De Kunsthal Rotterdam toont in het najaar van 2018 in de tentoonstelling Actie <-> Reactie de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld. Dit indrukwekkende overzicht biedt het publiek een ervaring met kunst die appelleert aan verschillende zintuigen. Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de ritmes, flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos toe! De tentoonstelling is een reprise van de succesvolle tentoonstelling ‘Dynamo’ in Parijs (2013), en komt tot stand in nauwe samenwerking met Grand Palais in Parijs.

De tentoonstelling Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst in de Kunsthal Rotterdam presenteert een indrukwekkend historisch overzicht van kinetische kunst, de abstracte kunststroming uit de twintigste eeuw waarin licht en beweging centraal staan. Werken van circa tachtig van de beroemdste kunstenaars die aan de ontwikkeling van de kinetische kunst hebben bijgedragen, zijn in de tentoonstelling opgenomen. Van pioniers als Marcel Duchamp, Alexander Calder en Victor Vasarely tot gevleugelde namen als Julio Le Parc, Gerhard von Graevenitz, Christian Megert, Bridget Riley, Yayoi Kusama, Jan van Munster en Dan Flavin en jongere generaties onder wie Jeppe Hein, Žilvinas Kempinas, en Philippe Decrauzat. Ook is werk te zien van Heinz Mack, Otto Piene en Günther Uecker van de Duitse avant-gardistengroep Zero.

Ontdek Actie <-> Reactie samen met een gids van UrbanGuides. Een enthousiaste rondleider neemt je mee door de wereld van 100 jaar Kinetische Kunst in een uitgebreide tour.

Let op: de maximaal toegestane groepsgrootte in deze tentoonstelling is 15 personen per gids. Voor schoolgroepen geldt dat er per 8 leerlingen één begeleider aanwezig dient te zijn.

Afbeelding: Julien le Parc, Lumiere-Alternée, 1966

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
max. 15 pers. per gids
duur
1 uur