De Kunsthal

prijs
€ 85,- incl. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
75 minuten
€ 7,- pp entree Kunsthal

De Kunsthal Rotterdam is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het tentoonstellingsgebouw is een sleutelstuk in het oeuvre van de inmiddels wereldberoemde Rem Koolhaas. Samen met Fumi Hoshino tekende hij voor het geruchtmakende ontwerp, dat in 1992 werd opgeleverd.

Het compacte tentoonstellingsgebouw biedt onderdak aan verrassend veel ruimte – 3300 vierkante meter – onderverdeeld in zeven verschillende tentoonstellingshallen waar een breed scala aan tentoonstellingen, van klassieke meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design tegelijkertijd te zien is. Een ontvangstgebied met een café, een winkel en een ruim auditorium maken het gebouw compleet.

Het gebouw valt van buiten vooral op doordat verschillende contrasterende materialen, duur en goedkoop, verfijnd en banaal, ‘koud’ op elkaar geplaatst zijn.
Sinds de heropening van de Kunsthal in 2014 verzorgt UrbanGuides de rondleidingen door dit spraakmakende gebouw. In 75 minuten neemt een architectuurgids u mee door zowel de Kunsthal als het aangrenzende Museumpark. OMA was namelijk samen met landschapsarchitect Yves Brunier ook verantwoordelijk voor de herinrichting van dit bijzondere park.

prijs
€ 85,- incl. BTW per gids
groepsgrootte
20 pers. per gids
duur
75 minuten
€ 7,- pp entree Kunsthal