Markthalkwartier

prijs
€ 150,- ex. 21% BTW per gids
groepsgrootte
20 pers per gids
duur
1,5 uur

De Markthal, het nieuwe hart van de oude stad

De nieuwe iconen stapelen zich op in Rotterdam. Bij oplevering al legendarische werken als Rotterdam (OMA), het nieuwe Rotterdam Centraal en de Markthal (MVRDV) zijn in korte tijd aan de stad toegevoegd. De Markthal is zo nadrukkelijk aanwezig in de historische binnenstad – als gebouw én als concept – dat je nu kunt spreken van het Markthalkwartier i.p.v. Laurenskwartier.

Het gebied vibreert van opwinding, want naast een nieuw wereldberoemd bouwwerk, wordt binnenkort de Binnenrotte ook getransformeerd naar een groene oase. Met de spectaculaire transformatie van het Gelderseplein lijkt de Oudehaven zich ook van nieuw elan voorzien te hebben.

In een rondleiding van 1,5 uur neemt een architectuurgids van UrbanGuides u allereerst mee door de Markthal; de marktvloer, de dakterrassen van de markpaviljoentjes, het indrukwekkende kunstwerk van Arno Coenen en de tijdtrap van de Rotterdamse archeologische dienst. Tegelijkertijd neemt de gids u mee in het denken van architect Winy Maas (MVRDV) over stedelijke ruimtes. Vervolgens zal de gids ook de andere herontwikkelingsprojecten van het Markthalkwartier duiden.

prijs
€ 150,- ex. 21% BTW per gids
groepsgrootte
20 pers per gids
duur
1,5 uur