RDM-Campus

Na bijna 100 jaar in gebruik geweest te zijn als scheepswerf, is de Rotterdamse Droogdok Maatschappij een nieuw leven begonnen als dynamisch stadshavens-gebied. Het uitgestrekte complex op Heijplaat is nu bestemd voor onderwijs en innovatie, en is in volle glorie te bewonderen.

Met de oprichting van de RDM in 1902 werd ook een compleet fabrieksdorp gebouwd op Heijplaat gebaseerd op de Engelse tuindorpen. Samen met het Quarantaineterrein vormt dit gebied een bijzondere enclave midden in het moderne en dynamische havengebied. Het wordt gezien als één van de havengebieden met de belangrijkste cultuurhistorische waarde van Rotterdam.

Het oude hoofdkantoor is compleet gerenoveerd. Het belangrijkste deel dateert uit de jaren 1913–1916, met de ingang voor de directie, een monumentale marmeren vloer en de aangrenzende Art Deco Directiekamer en Commissarissenkamer.

Ervaar nu de voormalige bouwplaats van het SS Rotterdam als onderwijscampus. Bezoek de voormalige machinehal Innovation Dock, een monumentale industriële hal met een oppervlakte van ca. 23.000m2 en hoogtes oplopend tot wel 20 meter. Een architectuurgids laat zien hoe met behoud van de historie ruimtes zijn gecreëerd voor technisch onderwijs van de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College en innovatieve bedrijven.

Voor reserveringen en meer informatie over de rondleidingen kunt u contact opnemen met het RDM Informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via rondleidingenrdm@portofrotterdam.com.