Kunsthal: Viktor & Rolf – Fashion Artists 25 Years

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
Max. 20 personen per gids
duur
1 uur
start
Kunsthal Rotterdam
Reserveren via info@urbanguides.nl
Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling. Al 25 jaar leidt de symbiotische samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren tot compromisloze schoonheid en uitzonderlijke collecties. De resultaten van deze samenwerking zijn niet te herleiden wat een ieder heeft bijgedragen. Zelf zeggen ze hierover: “We often play with the idea of two people being one, or both of us being of one mind, and we play with our image te express that.” Het recente portret, dat de beroemde Nederlandse fotograaf Anton Corbijn speciaal voor de tentoonstelling van Viktor&Rolf heeft geschoten, is als beeld al even veelzeggen

De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van ‘wearable art’. In hun roemrijke carrière verleggen Viktor&Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode en hun ontwerpen contrasteren tussen romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle, classicisme en conceptualisme. De circa zestig werken uit de haute couture collecties van Viktor&Rolf geven inzicht in hun eigenzinnige en conceptuele benadering, waarbij ze kritiek op de mode-industrie, waar ze zelf ook deel van uitmaken, niet schuwen. Hun creaties zijn in vorm en materiaal – qua lijnenspel, volumes, strikken, kragen en ruches – van een oogstrelende schoonheid en technische perfectie.

Ontdek het oeuvre van Viktor & Rolf samen met een gids van UrbanGuides. Een enthousiaste rondleider neemt je mee door de expositie en licht de werkwijze van het ontwerpduo toe in een uitgebreide tour.

prijs
€ 70,- inc. BTW per gids
groepsgrootte
Max. 20 personen per gids
duur
1 uur
start
Kunsthal Rotterdam
Reserveren via info@urbanguides.nl